SUPA și beneficiile ei în alimentație

SUPA și beneficiile ei în alimentație

  • Consumatorii de supă tind să fie mai slabi și au șanse mai mici să devină supraponderali.
  • Aceeași consumatori tind să aibă și diete mai sănătoase.
  • Supele trebuie să conțină legume, zarzavaturi și eventual carne, care necesită mestecarea lor, NU transformate în creme, deoarece le crește conținutul caloric și nu mai sunt atât de sățioase din cauza lipsei masticației și se digeră prea rapid.
  • Tot din lipsa masticației se pierd conexiunile neurale cu creierul și se reduce timpul 1 de digestie, care începe în cavitatea bucală.
  • Supa este bună oricând, dar cel mai bine funcționează înainte de masa principală, stimulând pierderile în greutate cu aproximativ 50%. Unul din motive este că ocupă o parte din conținutul gastric, determinând o oarecare stare de sațietate.
  • Supele au un conținut caloric redus (evident cele fără smântâna, iaurt, făină și alte fantezii culinare inutile).
  • Supele au multe calorii negative (caloriile conținute de supă sunt mai mici decât consumul energetic al organismului cu digestia lor), deoarece conțin apă, legume, zarzavaturi, carne, mirodenii etc.
  • Acest lucru vă va determina ca la felul următor de mâncare să consumați cu minimum 100 de calorii mai puțin.
  • Din punct de vedere cognitiv supa pare a fi percepută drept foarte sățioasă, chiar dacă este foarte săracă în calorii.
  • Un alt beneficiu al supelor este că au un conținut mare de vitamine, minerale și fibre, toate benefice pentru organism și pentru digestie.

Bon appétit! 🥣

Nu te opri aici

Explorează mai mult

SPORT versus… „scuze”

SPORT versus… „scuze” Dragii mei, v-ați întrebat probabil de atâtea ori de ce nu aveți chef/ motivație ca să vă apucați să faceți mișcare în mod consecvent și tot de atâtea ori ați evitat să fiți sinceri cu voi înșivă, preferând să invocați o mulțime de motive care vă erau la îndemână, deoarece fac parte

Schimbarea obiceiurilor

Schimbarea obiceiurilor Pentru a putea schimba ceva in viața și obiceiurile noastre este necesar să depunem un efort de voință, în primul rând psihic și emoțional, iar apoi unul fizic și atitudinal. Orice schimbare aduce un oarecare disconfort, deoarece au loc modificări ale paternurilor/ obiceiurilor biologice, neurologice, bio-chimice și chiar genetice. Trebuie să înțelegem și

Importanța hidratării în timpul efortului fizic

Importanța hidratării în timpul efortului fizic Apa reprezintă aproximativ 70% din totalul greutății corporale.În timpul activităților fizice, din cauza faptului că temperatura corpului crește considerabil și direct proporțional cu intensitatea efortului, se pierde o cantitate destul de mare de apă atât pentru reglarea temperaturii corpului, cât și ca urmare a reacțiilor bio-chimice mai intense. Hidratarea

Scroll to Top