De ce ne dor articulațiile „de la” sport?

De ce ne dor articulațiile „de la” sport?

  1. În cazul sportivilor de performantă, durerea sau problemele articulare, sunt rezultatele inerente ale suprasolicitării și uzurii cauzate de sportul pe care-l practică.
  1. În cazul oamenilor “obișnuiți”, durerile articulare sunt cauzate de execuția INCORECTĂ a exercițiilor. Fie că sunt de alergare, de pedalaj, de înot, fitness, aerobic etc.

Înainte de începerea unei activități fizice este necesară și obligatorie încălzirea temeinică a mușchilor și articulațiilor, iar apoi însușirea corectă a tehnicii de execuție a exercițiilor ce urmează a fi efectuate: tehnica de mers, de alergare, de pedalaj, înălțimea scaunului la bicicletă, tehnica de înot (nu vorbesc de performanță), învățarea corectă a diferitelor exerciții de bază, de la genuflexiune până la fandare, flotare, tracțiune, ridicare în așezat (abdominali) etc.

Un alt aspect important este ritmul de execuție. În cazul exercițiilor cu îngreuiere sau multiarticulare (genuflexiuni, flotări, tracțiuni etc.) este esențial să se lucreze lent și controlat și în ritmul respirației.

Nu în ultimul rând, echipamentul sportiv contribuie la siguranța sănătății noastre, un accesoriu foarte important fiind încălțămintea de sport corespunzătoare sportului sau exercițiilor pe care le efectuăm.

Nu te opri aici

Explorează mai mult

SPORT versus… „scuze”

SPORT versus… „scuze” Dragii mei, v-ați întrebat probabil de atâtea ori de ce nu aveți chef/ motivație ca să vă apucați să faceți mișcare în mod consecvent și tot de atâtea ori ați evitat să fiți sinceri cu voi înșivă, preferând să invocați o mulțime de motive care vă erau la îndemână, deoarece fac parte

SUPA și beneficiile ei în alimentație

SUPA și beneficiile ei în alimentație Consumatorii de supă tind să fie mai slabi și au șanse mai mici să devină supraponderali. Aceeași consumatori tind să aibă și diete mai sănătoase. Supele trebuie să conțină legume, zarzavaturi și eventual carne, care necesită mestecarea lor, NU transformate în creme, deoarece le crește conținutul caloric și nu

Schimbarea obiceiurilor

Schimbarea obiceiurilor Pentru a putea schimba ceva in viața și obiceiurile noastre este necesar să depunem un efort de voință, în primul rând psihic și emoțional, iar apoi unul fizic și atitudinal. Orice schimbare aduce un oarecare disconfort, deoarece au loc modificări ale paternurilor/ obiceiurilor biologice, neurologice, bio-chimice și chiar genetice. Trebuie să înțelegem și

Scroll to Top